hlavní strana   verze pro tisk   kontakt

Chortvatsko

vPrůvodce chorvatskem

Mapa Chorvatska

Ostatní destinace


Střední Dalmácie | Turistické cíle

 

Bobovišće na Moru

Bobovišće na Moru je zátoka na západním pobřeží ostrova Brač, asi kilometr vzdálená od klidné rybářské osady Bobovišća, ke které patří.

Toto místo v minulosti proslavil Vladimir Nazor, jeden z nejznámějších chorvatských básníků, který zde často pobýval. Nedaleko je i první větší turistické středisko Milna s obchody a různými možnostmi kulturního vyžití. V osadě bydlí asi 60 stálých obyvatel, kteří se zabývají pěstováním oliv a vinné révy. Malý přístav je vhodný ke kotvení menších lodí, můžete zde také provozovat všechny druhy vodních sportů. Z ostrova Brač funguje každodenní trajektové spojení se Splitem a Makarskou. Zátoka nabízí pohled do zeleně malebných zahrad, starobylé dalmatské domy, ostrovy Šoltu a vzdálenější Čiovo. Pokud si chcete dopřát klidnou dovolenou v soukromém ubytování, Bobovišće na Moru je to pravé místo pro vás.

 
 

Související články

OSTROV BRAČ Brač je se svou rozlohou 394 km2 nejrozlehlejším ostrovem Dalmácie. Podobně jako velká loď si vybral velmi příznivé místo k zakotvení v malebném souostroví naproti Makarské riviéře, mezi Hvarem a Splitem. Moře jej lemuje modří. V ní se střídají odstíny šedých srázů pohoří Mosor a Biokovo s osvětlenými rybářskými loděmi, které za tmy vyplouvají na rybolov.