hlavní strana   verze pro tisk   kontakt

Chortvatsko

vPrůvodce chorvatskem

Mapa Chorvatska

Ostatní destinace


Istrie | Turistické cíle

 

Medulin – Ližnjan

Ližnjan je malá tradiční rybářská osada u letoviska Medulin asi 12 km na jihozápad od starobylého města Pula. V Ližnjanu je zvláštní pobřeží, na kterém každý najde svou oblíbenou pláž – na 28 km dlouhém pásmu naleznete jak přírodní skalnaté pláže, tak také řadu oblázkových a písčitých.

Přímo v osadě je nádherné koupání. Na ranči Libora se konají závody ve skocích na koni přes překážky a běžnému návštěvníkovi je nabízena jízda na koni a trekking. Můžete si dopřát i řadu výletů – fish picnic v Limskému fjordu, výlet do Benátek, do národního parku Brijuni či do Slovinska do známého chovu Lipicánských koní nebo do jeskyně Postojna. Ližnjan doporučujeme každému, kdo si chce dopřát dovolenou v tichu a dál od rušného provozu. Je zde vše po čem toužíte: čisté moře, krásné pláže, stezky vhodné k jízdě na kole a několik vynikajících hospůdek-konob a restaurací.

 
 

Související články

Medulin Medulin je městečko na jihu istrijského poloostrova, asi 10 km na jihozápad od starobylého města Pula. V Medulinu staří Římané stavěli své vily a letohrádky.